Hedy Kloosterman

trainer | coach | adviseur

We observeren als trainers samen met de deelnemers het gedrag, ook het mijne, en bespreken dit na. Daarbij houd ik de deelnemers en medetrainer gevraagd en ongevraagd liefdevol een spiegel voor.

Hedy heeft veel ervaring opgedaan met project- en programmamanagement, teamcoaching en persoonlijk leiderschap als trainer, coach en als interimmanager in met name de publieke sector. Daarmee ervaart Hedy zelf aan den lijve datgene dat de mensen die ze traint en begeleidt dagelijks ervaren. Ze weet als geen ander dat theorie behulpzaam kan zijn, maar dat er nog zo veel meer invalshoeken en krachten meespelen. Ze deelt haar positieve en negatieve ervaringen en leert zo zelf ook met en van de deelnemers.

Vanaf het moment dat Hedy haar loopbaan begon bij de landelijke overheid is zij bezig met processen, projecten en programma’s in politiek turbulente dossiers. Nadat ze in 2006 een half jaar les heeft gegeven in Noord-Ghana maakte Hedy de overstap naar het externe advies- en trainersvak. Daar heeft ze zich verder gespecialiseerd in het trainen en begeleiden van projecten en programma’s in combinatie met interim-opdrachten.

De laatste vijf jaar ligt Hedy’s focus opnieuw op interimmanagement in politiek gevoelige dossiers of in spannende opbouw- of afbouwtrajecten. Dit doet ze altijd in combinatie met het begeleiden van groepen. “Vaak zie ik dat mensen vanuit loyaliteit op ‘alles gaan rennen’ – en niet eerst even overzicht en afstand creëren. Ik pel dan met ze af wat de belangrijkste focuspunten zijn waar zij aan moeten bijdragen. Zeker in complexe situaties, zoals bij veel non-profit organisaties het geval is, is dat nog niet zo eenvoudig. Dit brengt rust, ontspanning en hernieuwd plezier in het werk. Daarbij kijk ik met hen hoe hun bijdrage er uit kan zien – praktisch en visueel.”

Hedy is als begeleider praktisch, scherp en licht. Ze houdt van het inbrengen van de context (geschiedenis, toekomstmuziek, herhalende patronen) in relatie tot de situatie ‘nu’. Het aanleren van de vaardigheid van reflectie en bezinning is wat Hedy betreft cruciaal. Ook binnen Hart voor Projecten. “We observeren als trainers samen met de deelnemers het gedrag, ook het mijne, en bespreken dit na. Daarbij houd ik de deelnemers en medetrainer gevraagd en ongevraagd liefdevol een spiegel voor.”

Contact