Team

Verschillen die samenkomen en tot resultaat leiden – dat is bij uitstek de gedachte achter een succesvolle projectmatige samenwerking. Wij zijn zo: compleet verschillend. Als persoon en als trainer. Wat we delen is ons hart voor projecten, onze harde kwaliteitsstandaard en ons onvoorwaardelijke vertrouwen in de kracht van samenwerking. Samen met onze gespecialiseerde trainers zijn wij het team van Hart voor Projecten.

Marlet Hesselink

In haar carrière als trainer heeft Marlet veel ervaring opgedaan met project- en programmamanagement, teamcoaching en persoonlijk leiderschap. Ze is auteur in projectmanagementliteratuur, schreef onder andere het boek PMC Compact en de internationale editie Project Driven Creation. Ze was nauw betrokken bij de ontwikkeling van Programmatisch Creëren. Marlet is Insights Discovery-geaccrediteerd trainer en gecertificeerd Scrum Master.

“Mensen kunnen zich heel goed zelf motiveren. Zeker als ze heel scherp ervaren waar ze het voor doen. Commitment aan de opgave is dus cruciaal.” Marlet traint bij voorkeur ervaringsgericht: leren door te doen. De deelnemers werken in haar trainingen dus vooral aan hun eigen en aan elkaars projecten. Daarbij is het essentieel dat deelnemers de moeite nemen om op hun ervaringen te reflecteren. “Daarbij houd ik ze zowel gevraagd als ongevraagd liefdevol een spiegel voor en geef feedback.” 

“Ik neemt de aanwezige deskundigheid van de deelnemer heel serieus. Niks zo irritant als luisteren naar een verhaal wat je al kent! Door deze kennis in de groep te brengen worden alle deelnemers slimmer, ook de inbrenger, om dat deze het nog eens moet verwoorden.”

Luuk van der Knaap

Na een carrière als projectmanager en lijnmanager ontwerpt en biedt Luuk nu programma’s waarin projectmanagement, zakelijke effectiviteit en leiderschap samenkomen. Luuk begeleidt daarnaast regelmatig projecten en veranderingstrajecten, en werkt daarbij op basis van Projectmatig Creëren. Luuk is Profile Dynamics en DISC-geaccrediteerd trainer, Prince2-gecertificeerd projectmanager en gecertificeerd Scrum Master & Product Owner.

“Het beeld van projectmanagement is hardnekkig klassiek: plannen dichttimmeren, hard sturen op afspraken en escalatieprocedures volgen. Terwijl tal van studies hebben aangetoond dat aandacht voor de gebruiker, samenwerking en bovenal persoonlijke commitment van doorslaggevend belang zijn voor een succesvol resultaat.” Dat vraagt een andere aanpak van trainen: een veilige leeromgeving creëren waar experimenteren mag en commitment wordt gevormd.

Luuk zoekt altijd naar een nieuw perspectief. Niet alleen op het organiseren van een project, maar ook op het leiden van het team of in het organiseren van draagvlak. ”Het is iedere keer de kunst om vanuit de kennis en ervaring die de deelnemer zelf al heeft,  iemand een volgende stap in dit vak te laten zetten. Als dat lukt is dat ontzettend mooi.”

3000+

tevreden deelnemers

500+

succesprojecten met topresultaten

8,5

gemiddeld cijfer van deelnemers

12.000

kopjes koffie
(soms ook thee)

Hart voor Projecten

team met een missie


Marlet Hesselink

Marlet Hesselink

Partner
Luuk van der Knaap

Luuk van der Knaap

Partner

Direct inschrijven voor een training?

Alle data in één overzicht