Luuk van der Knaap

partner

Het is iedere keer de kunst om vanuit de kennis en ervaring die de deelnemer zelf al heeft, iemand een volgende stap in dit vak te laten zetten.

Na een carrière als projectmanager en lijnmanager ontwerpt en biedt Luuk nu programma’s waarin projectmanagement, zakelijke effectiviteit en leiderschap samenkomen. Luuk begeleidt daarnaast regelmatig projecten en veranderingstrajecten, en werkt daarbij op basis van Projectmatig Creëren. Luuk is Profile Dynamics en DISC-geaccrediteerd trainer, Prince2-gecertificeerd projectmanager en gecertificeerd Scrum Master & Product Owner.

“Het beeld van projectmanagement is hardnekkig klassiek: plannen dichttimmeren, hard sturen op afspraken en escalatieprocedures volgen. Terwijl tal van studies hebben aangetoond dat aandacht voor de gebruiker, samenwerking en bovenal persoonlijke commitment van doorslaggevend belang zijn voor een succesvol resultaat.” Dat vraagt een andere aanpak van trainen: een veilige leeromgeving creëren waar experimenteren mag en commitment wordt gevormd.

Luuk zoekt altijd naar een nieuw perspectief. Niet alleen op het organiseren van een project, maar ook op het leiden van het team of in het organiseren van draagvlak. ”Het is iedere keer de kunst om vanuit de kennis en ervaring die de deelnemer zelf al heeft, iemand een volgende stap in dit vak te laten zetten. Als dat lukt is dat ontzettend mooi.”

Contact